Kumpir (Gepofte aardappel)

Ontdek de onweerstaanbare smaak van Kumpir, een ware traktatie uit de straten van Istanbul! Deze Turkse gepofte aardappelen zijn gevuld met een verrukkelijke mix van smaken en texturen. De combinatie van warme, romige aardappel met de verfrissende topping van huzarensalade en kisir maakt deze Kumpir niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom dit gerecht zo geliefd is als streetfood in Istanbul!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
2 grote aardappelen
2 el ongezouten boter
50 gram kaşar kaas of mozzarella
VOOR HUZARENSALADE:
1 el yoghurt
1 el mayoniase
50 gram doperwten
50 gram wortels
50 gram aardappelen
1 el augurken
1 el mais
VOOR WORST:
100 gram knakworst
1 el zonnebloemolie
0.5 el tomatenpuree
50 ml water

Bereidingswijze

1.

Wikkel als eerst de aardappelen in bakpapier en bak het anderhalf uur op 220 graden in de oven.
Ingrediënten: 2 bonken of grote aardappelen
Done
2.

Maak ondertussen de huzarensalade met mayo, yoghurt, doperwten, wortels, gekookte aardappelen, augurken, mais en zout. .Meng alles door elkaar en zet het opzij.
Voor huzarensalade: 1 el yoghurt 1 el mayonaise 50g doperwten 50g wortels 50g aardappelen 1 el augurken 1 el mais
Done
3.

Bak de worst in een pan en voeg daarna tomatenpuree en water toe. Roer het even en zet het apart.
Voor worst: 100g knakworst 1 el zonnebloemolie 1/2 el tomatenpuree 50 ml water
Done
4.

Snijd de aardappel open en voeg boter en kaşar kaas toe. Meng alles goed door elkaar en maak het af met huzarensalade, kısır, worst, mais, ketchup en mayo. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 2 el ongezouten boter 50g kaşar kaas of mozzarella
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *