Künefe

Kunefe is een heerlijk nagerecht dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten. Het is gemaakt van kadayif, en is gevuld met kaas. Kunefe is vooral heerlijk wanneer het geserveerd wordt met Maraş ijs. Het koude ijs contrasteert perfect met de warme en knapperige textuur van de Kunefe.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
150 gram kadayif deeg (engelenhaar)
50 gram ongezouten roomboter
4 plakjes mozzarella
VOOR SUIKERSIROOP:
50 gram suiker
50 ml water

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de suikersiroop met water en suiker. Laat het even koken en zet het opzij.
Done
2.

Snijd daarna het kadayif deeg in kleine stukjes, gooi het in een kom en voeg gesmolten boter toe. Meng het goed door elkaar.
Done
3.

Besmeer de ovenschaaltjes met zachte boter en voeg drie eetlepels van het deeg toe. Druk het stevig aan met een glas of een lepel. Voeg mozzarella toe, lepel weer drie eetlepels van deeg en druk het weer goed aan.
Done
4.

Bak de kunefe 15 minuten op 220 graden in de oven. Haal het eruit, draai het om en bak het nog 10 minuten op 180 graden. Giet de suikersiroop eroverheen en serveer het met Maraş ijs en pistachenoten. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *