Lahmacun met yufka

30 min

makkelijk

3

Ben je op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om van Lahmacun te genieten? Probeer dan eens onze super snelle Lahmacun met yufka! In plaats van traditioneel deeg, gebruiken we hier yufkavellen voor een heerlijk krokante textuur die perfect samengaat met de smaakvolle vulling. Deze super snelle Lahmacun is niet alleen gemakkelijk te maken, maar ook binnen slechts 30 minuten klaar.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
3 yufka vellen
VOOR GEHAKTMENGSEL:
500 gram kalfsgehakt of rundergehakt
50 ml zonnebloemolie
1 medium ui
1 groene peper
1 puntpaprika
2 kleine tomaten
3 teentjes knoflook
1 el tomatenpuree
1 handje verse peterselie
1 tl gemalen komijn
1 tl chilivlokken
1 tl paprikapoeder
0.5 tl peper
2 tl zout
VOOR BLOEMMENGSEL:
2 el bloem
2 el zonnebloemolie
50 ml water

Bereidingswijze

1.

Begin met het maken van het gehaktmengsel. Mix de groenten (ui, groene peper, puntpaprika, tomaat en knoflook) in een foodprocessor en kneed ze samen met het gehakt, tomatenpuree, kruiden en zout.
Voor gehaktmengsel: 500g kalfsgehakt of rundergehakt 50 ml zonnebloemolie 1 medium ui 1 groene peper 1 puntpaprika 2 kleine tomaten 3 teentjes knoflook 1 el tomatenpuree 1 handje verse peterselie 1 tl gemalen komijn 1 tl chilivlokken 1 tl paprikapoeder 1/2 tl peper 2 tl zout
Done
2.

Leg de yufka op een bakplaat met bakpapier. Besmeer het met het bloemmengsel en vouw het vervolgens op. Herhaal deze stap nog een keer, zodat er meerdere lagen ontstaan. Druk het goed aan met je handen en verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de yufka.
Ingrediënten: 3 vellen yufka Voor bloemmengsel: 2 el bloem 2 el zonnebloemolie 50 ml water
Done
3.

Bak de lahmacun eerst 10-12 minuten op 220 graden op de onderste tray van de voorverwarmde oven. Verplaats de bakplaat vervolgens naar de bovenste tray en bak nog eens 3-4 minuten. Serveer de lahmacun met tomaten, ui en peterselie. Geniet ervan!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *