Leche Flan

Leche flan is een Filipijns dessert. Het is eens soort custard pudding met karamel saus erop. Bekijk de video of lees het recept voor deze super lekkere leche flan!

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
160 ml gecondenseerde melk
100 ml volle melk of koffiemelk
0.5 tl vanille extract
4 eierdooiers
3 el suiker

Bereidingswijze

1.

Giet de suiker in de pan en laat het langzaam karamelliseren. Dit kan zo'n 10 tot 15 minuten duren. Roer het regelmatig door.
Done
2.

Voeg in een kom de eierdooiers, gecondenseerde melk, volle melk en vanille extract toe. Roer dit goed door en haal het mengsel door een zeef.
Done
3.

Pak een soufflé kom en giet de karamel als eerst. Doe daarop het mengsel en bedek de kom met folie. Verplaats de kom in een grote ovenschaal en giet kokend water tot de helft. Doe dit in de oven op 200 graden voor 1 uur.
Done
4.

Haal de Leche Flan uit de oven en laat het minimaal voor 1 uurtje afkoelen. Verwijder de folie, draai de kom om op een bord en je hebt een leche flan. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *