Lemon Posset

200 min

super makkelijk

12

Zin in een heerlijk zomerrecept dat super makkelijk te maken is? Probeer dan eens deze Lemon Posset! Met slechts 3 ingrediënten tover je dit frisse toetje in een handomdraai op tafel. De combinatie van de frisse citroen en de romige textuur maakt dit dessert onweerstaanbaar. Het is de perfecte balans tussen zoet en zuur, en het beste van alles: het kost je nauwelijks tijd en moeite!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
6 medium citroenen
500 ml verse slagroom
150 gram suiker
100 ml citroensap
1 el citroenrasp van 2 citroenen
0.5 el vanille extract optioneel

Bereidingswijze

1.

Rasp eerst 2 citroenen en zet dit apart. Snijd daarna de citroenen doormidden, haal het vruchtvlees eruit met een lepel en snijd het in stukjes. Pers vervolgens het sap uit de citroenen en zet dit apart.
Ingrediënten: 6 medium citroenen
Done
2.

Doe de verse slagroom, het citroensap, de citroenrasp, suiker, en het vanille-extract in een pan en laat dit 10 minuten op laag vuur koken. Zeef het mengsel en giet het in de citroenschillen.
Ingrediënten: 500 ml verse slagroom 150g suiker 100 ml citroensap 1 el citroenrasp (van 2 citroenen) 1/2 el vanille extract
Done
3.

Laat het mengsel afkoelen en zet het vervolgens voor 3 uur in de koelkast om op te stijven. * Je houdt een beetje mengsel over; dit kun je in kommetjes gieten. Geniet ervan!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *