Mangosteen Ice Tea

20 min

makkelijk

2

Op 25 september 2021 waren wij uitgenodigd door Tourism Malaysia The Hague voor de Malaysia Food & Fruits Week in Westfield Mall of the Netherlands. Hierbij kregen wij een unieke kans om tropische vruchten te proeven, zoals: durian, jackfruit, carambola, pitahaya, papaja en mangosteen. Wij gebruiken het woord uniek, omdat deze exotische vruchten (bijna) niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Het was de eerste keer dat we de King of Fruits, ofwel Durian konden proeven en de smaak is werkelijk onbeschrijfelijk. De vrucht heeft een romige textuur en een licht zoete smaak. De overige exotische vruchten waren ook een smaaksensatie. Als jullie ooit de kans krijgen om deze vruchten uit te proberen; grijp dan deze kans met beide handen, je zult zeker geen spijt krijgen!  Tijdens het event hebben we ook mogen genieten van Nasi Lemak en diverse Maleisische hapjes. Nasi Lemak is een populair rijstgerecht uit Maleisië en kan ieder moment van de dag gegeten worden.

malaysia f&f week

Van alle exotische vruchten was de Mangosteen onze favoriet. De smaak is lekker zoet en sappig. Natuurlijk hebben we hier een heerlijk exotisch drankje van gemaakt: Mangosteen Ice Tea met verse Mangosteen uit Maleisië. Dit verfrissende drankje is magisch, de kleur transformeert van blauw naar paars… met alleen maar paar druppels citroensap!

mangosteen
 
Willen jullie na het lezen van dit artikel ook kennis maken met producten uit Maleisië? Dat kan! Dankzij MATRADE en Wah Nam Hong is er een unieke online campagne georganiseerd genaamd: Flavours of Malaysia. Op de website van Wah Nam Hong word je verrast met authentieke en lekkere Maleisische producten en recepten. Alles wordt tot aan de deur bezorgd, wie wilt dat nou niet?

Flavours of Malaysia
 
Taste of Malaysia
Heb je bovenstaande campagnes gemist? Niet getreurd, van 10 tot 23 november 2021 is er namelijk een nieuw evenement, genaamd Taste of Malaysia. Dit zal plaatsvinden in Amazing Oriental in Den Haag Ypenburg. Gedurende deze campagne zijn Maleisische voedselproducten in de aanbieding.

Wil je nou ook een Maleisische proeverij? Bezoek dan de supermarkt op 20, 21 of 22 november. Dan worden er diverse food tastings georganiseerd voor de supermarkt bezoekers.
 
We hebben van het evenement een minivlog gemaakt, deze kan je hier zien.

 
#MalaysiaTrulyAsia #MFFW2021

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
0.5 el blue butterfly pea tea
400 ml kokend water
1 el suiker of meer voor een zoetere ice tea
2 rijpe mangostenen
6 muntbladeren
1 tl citroensap
ijsblokjes
verse tijm

Bereidingswijze

1.

Los als eerst de blue butterfly pea flower tea op met kokend water en laat de thee voor een paar minuten trekken.
Done
2.

Verwijder de bloemen en voeg 1 of meer eetlepels suiker toe. Roer het door en zet het voor 15 minuten in de koelkast.
Done
3.

Snijd daarna de mangosteen door midden, gooi het in een glas en druk het plat met een stamper.
Done
4.

Doe dit ook met de muntbladeren, voeg daarna ijsblokjes, tijm, een partje mangosteen toe. Voeg als laatst de blue butterfly pea flower tea toe met een paar druppels citroënsap. Geniet ervan!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *