Mcdonald’s Homestyle Cripsy Chicken
Op zoek naar een sappige en simpele manier om thuis te genieten van deze heerlijke McDonald’s homestyle crispy chicken? Probeer de gezondere versie, bereid in de airfryer. Door deze methode van bereiden, kunt u genieten van dezelfde smaak als bij de fastfoodketen, maar dan met minder olie en vet.
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
300 gram kipfilet | |
2 hamburgerbroodjes | |
4 plakjes cheddar | |
2 handjes sla | |
2 el gebakken ui | |
VOOR MARINADE | |
250 ml karnemelk | |
1 tl knoflookpoeder | |
1 tl uienpoeder | |
1 tl paprikapoeder | |
1 tl cayennepeper | |
2 tl zout | |
VOOR SAUS | |
30 gram mayonaise | |
15 gram grove mosterd | |
15 ml olijfolie | |
1 el honing | |
1 el citroensap | |
0.25 tl knoflookpoeder | |
1 snufje zout | |
VOOR BREADING | |
100 gram cornflakes | |
1 tl knoflookpoeder | |
1 tl uienpoeder | |
1 tl paprikapoeder | |
1 tl cayennepeper | |
1 tl peper |
Bereidingswijze
1.
Sla als eerst de kipfilet plat en snij het daarna in tweeën. Doe het in een kom en voeg karnemelk en kruiden toe. Laat het vervolgens 30 minuten marineren in de koelkast.
Done
2.
Maak ondertussen de saus met mayo, mosterd, olijfolie, honing, citroensap, knoflookpoeder en zout. Doe de cornflakes en de kruiden in een foodproccesor. Maal het fijn en haal de kip erdoorheen.
Done
3.
Bak het als laatst 25 minuten in de airfryer op 190 graden (of 25-35 min op 180 in de oven). Beleg het hamburgerbroodje met kip, cheddar, sla, saus en gebakken uien. Eet smakelijk!
Done
Geef een antwoord