Mercimek Kofte

Op zoek naar een verrukkelijk bijgerecht dat niet alleen gezond is, maar ook vol smaak zit? Probeer dan ons recept voor Mercimek Kofte, een overheerlijk Turks gerecht dat bekend staat om zijn voedzame eigenschappen en onweerstaanbare smaak. Deze vegan kofte, bereid met rode linzen past perfect als bijgerecht bij tal van maaltijden.

Serveer het met een frisse sla en een vleugje granaatappelmelasse voor een authentieke smaakbeleving die je gasten zeker zal verrassen en verwennen.

 

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
400 gram rode linzen
250 gram extra fijn bulgur
1 liter water
8 takjes lente-ui
1 handje verse peterselie
VOOR SAUS:
100 ml olijfolie
100 ml water
1 medium ui
1 el tomatenpuree
1 el peperpuree
1 tl peper
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl chilivlokken
2 tl zout

Bereidingswijze

1.

Kook de rode linzen in water tot het water volledig is opgenomen en voeg dan de bulgur toe. Meng de gekookte linzen en bulgur grondig en laat het mengsel een half uur rusten.
Ingrediënten: 400g rode linzen 250g bulgur (extra fijn) 1 liter water
Done
2.

Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui tot deze zacht en lichtbruin is. Voeg dan de tomatenpuree, peperpuree en de kruiden toe en bak deze kort mee. Voeg wat water toe en breng op smaak met zout. Roer alles goed door elkaar.
Voor saus: 100 ml olijfolie 100 ml water 1 medium ui 1 el tomatenpuree 1 el peperpuree 1 tl peper 1 tl gemalen komijn 1 tl paprikapoeder 1 tl chilivlokken
Done
3.

Meng het ui-tomatenmengsel met het linzen-bulgurmengsel en kneed het geheel goed met je handen. Voeg als laatste de gehakte peterselie en lente-ui toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar. Vorm het mengsel tot koftevormen met je handen. Serveer het met sla en granaatappelmelase. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 8 lente ui 1 handje peterselie
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *