Merguez Lahmacun
Vandaag zijn we weer voor Marokko, en dat vieren we met een identiteitscrisis recept. Deze Merguez Lahmacun met Marokkaanse en Turkse ingrediënten is zeker het proberen waard! Dima Magreb 🇲🇦
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
VOOR DEEG | |
200 gram bloem | |
200 gram Turkse of Griekse yoghurt | |
1 el olijfolie | |
1 tl zout | |
VOOR MERGUEZ MENGSEL | |
200 gram runder merguez | |
0.5 groene peper | |
0.5 medium ui | |
0.5 zoete puntpaprika | |
0.5 tomaat | |
1 handje koriander | |
0.5 el tomatenpuree | |
1 tl harissa |
Bereidingswijze
1.
Mix als eerst tomaat, paprika, groene peper, ui en koriander in een foodprocceser. Verplaats het mengsel daarna in een kom, snij de merguez open en voeg het gehakt, de harissa en tomatenpuree toe. Meng alles door elkaar en laat het 30 minuten marineren in de koelkast.
Done
2.
Maak vervolgens het deeg met bloem, yoghurt, olijfolie en zout. Roer het goed door elkaar en kneed voor een paar minuten.
Done
3.
Rol het deeg op en snijd het in 5 stukjes. Maak er balletjes van en rol het deeg plat met een deegroller.
Done
4.
Lepel het gehaktmengsel op het deeg en verdeel het met je vingers. Verwarm het tosti-ijzer op hoog vuur, leg twee vorken aan de zijkanten en bak de lahmacun voor 5 a 6 minuten. Eet smakelijk!
Done
Geef een reactie