Merguez Lahmacun

Vandaag zijn we weer voor Marokko, en dat vieren we met een identiteitscrisis recept. Deze Merguez Lahmacun met Marokkaanse en Turkse ingrediĆ«nten is zeker het proberen waard! Dima Magreb šŸ‡²šŸ‡¦

Geen Reviews

Ingrediƫnten

Porties Wijzigen
VOOR DEEG
200 gram bloem
200 gram Turkse of Griekse yoghurt
1 el olijfolie
1 tl zout
VOOR MERGUEZ MENGSEL
200 gram runder merguez
0.5 groene peper
0.5 medium ui
0.5 zoete puntpaprika
0.5 tomaat
1 handje koriander
0.5 el tomatenpuree
1 tl harissa

Bereidingswijze

1.

Mix als eerst tomaat, paprika, groene peper, ui en koriander in een foodprocceser. Verplaats het mengsel daarna in een kom, snij de merguez open en voeg het gehakt, de harissa en tomatenpuree toe. Meng alles door elkaar en laat het 30 minuten marineren in de koelkast.
Done
2.

Maak vervolgens het deeg met bloem, yoghurt, olijfolie en zout. Roer het goed door elkaar en kneed voor een paar minuten.
Done
3.

Rol het deeg op en snijd het in 5 stukjes. Maak er balletjes van en rol het deeg plat met een deegroller.
Done
4.

Lepel het gehaktmengsel op het deeg en verdeel het met je vingers. Verwarm het tosti-ijzer op hoog vuur, leg twee vorken aan de zijkanten en bak de lahmacun voor 5 a 6 minuten. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *