Mersin Tantuni

Je zult nu misschien denken, Tantuni? Wat is dat? Shoarma of Döner is welbekend in Nederland, helaas is dit met de Tantuni niet zo. Tantuni is een kebab soort in een pittige wrap en het kan zowel met kip als met rundvlees gemaakt worden. Het geheim van de Tantuni is het brood wat het vet opzuigt van het gekruide vlees. Tantuni is een authentiek Turks recept afkomstig uit de stad Mersin en wordt in Turkije gegeten in restaurants, maar ook geserveerd als streetfood. Bij dit recept is het handig om een wokpan te gebruiken, dit maakt het dippen van het brood makkelijker. Het is enorm goed te combineren met Ayran, een schijfje citroen en hete pepertjes! Bekijk de video of lees het recept voor deze overheerlijke Mersin Tantuni.

4 van 3 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
600 gram rundvlees
6 wraps
1 medium ui
1 handvol platte peterselie
1 el sumak
2 tomaten
1 el paprikapoeder
50 ml olijfolie
50 ml water
1 snufje chilivlokken pittigheid naar keus
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Snijd het vlees in blokjes en kook het voor 30 minuten in water op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de groenten terwijl het vlees kookt. Mix de gesneden ui met gehakte peterselie en sumak. Snijd vervolgens de tomaten in blokjes en zet het opzij.
Done
2.

Doe het water in de pan met koude olie. Voeg nadat het warm is het vlees paprikapoeder, zout en chilivlokken toe (als je van pittig houdt moet je meer chilivlokken toevoegen). Dip het brood in de pan voor een extra lekkere smaak, voeg meer water en olie toe als de saus weinig is (Ik heb gebruik gemaakt van een wokpan, omdat dit het dippen makkelijker maakt). Vervolgens beleg je het brood met vlees en groenten. Rol het op en geniet ervan!
Done

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.