Gele Basmati Rijst

45 min

makkelijk

3

Of je nu een liefhebber bent van de Midden-Oosterse keuken of gewoon op zoek bent naar een nieuwe smaakervaring, deze Midden-Oosterse gele basmati rijst zal je niet teleurstellen. De rijke aroma’s en delicate textuur van deze rijst tillen je gerecht naar een hoger niveau.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
300 gram basmati rijst
450 ml water
2 el olijfolie
0.5 tl kaneelpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl peper
1 tl gemalen komijn
1 tl kurkumapoeder
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Was als eerst de rijst, zeef het en laat het 20 minuten weken in kokend water.
Done
2.

Pak daarna een pan en voeg olijfolie, rijst, kaneel, korianderpoeder, paprikapoeder, kurkumapoeder, gemalen komijn en peper toe.
Ingrediënten: 300g basmati rijst 2 el olijfolie 1/2 tl kaneelpoeder 1 tl paprikapoeder 1 tl korianderpoeder 1 tl zwarte peper 1 tl gemalen komijn 1 tl kurkumapoeder
Done
3.

Roer het even en voeg water en zout toe. Roer het weer en kook de rijst 12 minuten op laag vuur. Zet vervolgens het vuur uit en laat het nog 10 minuten rusten. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 450 ml water 1 tl zout
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *