Millionaire’s Shortbread

Millionaire’s Shortbread is een Brits zandkoekje met karamel. Het bestaat uit 3 lagen: het koekje, karamel laag en de chocolade laag on top. Ik kan je garanderen dat deze combinatie overheerlijk is! Bekijk de video of lees het recept voor deze Millionaire’s Shortbread

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
100 gram ongezouten roomboter voor shortbread
50 gram suiker
150 gram meel
1 blik gecondenseerde melk 400 gram
200 gram melkchocolade
VOOR KARAMEL
50 gram suiker
50 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram ongezouten roomboter
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm ondertussen de oven voor op 150°C. Voeg voor de bodem boter samen met kristalsuiker toe in een kom. Verpletter het met een vork tot een romig mengsel en voeg daarna de bloem toe. Mix tot het kruimelig is en doe het in een bakvorm. Druk het vervolgens plat met je handen (of met een spatel). Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het vervolgens zo'n 15 minuten in de oven.
Done
2.

Maak ondertussen de karamel: pak een pan en voeg boter, basterdsuiker, kristalsuiker en een snufje zout toe. Verwarm tot het goed is gesmolten. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen tot de karamel lichtbruin is en giet het op de koekbodem. Laat het 1 uur afkoelen in de koelkast.
Het is belangrijk dat je de karamel blijft roeren op middelhoog vuur, voor ongeveer 10 minuten.
Done
3.

Smelt de melkchocolade in de magnetron en schenk de gesmolten chocolade over de karamellaag. Verspreid de chocolade zo goed mogelijk en zet het terug in de koelkast. Laat het weer voor 1 uur afkoelen. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *