Mini Kunefe

30 min

makkelijk

12

Zin in een smaakvol dessert dat eenvoudig te bereiden is en je gasten versteld doet staan? Probeer dan ons recept voor Mini Kunefe, een heerlijk gebakje dat moeiteloos in de oven te maken is. Dit super makkelijke recept is een absolute winnaar, en met een verrassende twist: we gebruiken gecondenseerde melk in plaats van suikersiroop voor een onweerstaanbare zoetheid.

Wat dit dessert nog specialer maakt, is dat het gevuld is met mini mozzarella, wat zorgt voor een verrukkelijke combinatie van smaken en texturen. Knapperig van buiten en heerlijk smeuïg van binnen!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
200 gram kadayif engelenhaar
100 gram gesmolten boter ongezouten
12 mini mozzarella's
50 gram gecondeseerde melk
0.5 tl gemalen kardemom optioneel
1 el rozenwater optioneel
1 snufje oranje kleurstof optioneel

Bereidingswijze

1.

Begin met het knippen van de kadayif in kleine stukken. Voeg vervolgens gemalen kardemom, oranje kleurstof en rozenwater toe aan een pan met gesmolten boter en meng alles goed door elkaar. Giet het botermengsel over de kadayif en meng grondig met je handen, zodat de kadayif gelijkmatig bedekt is met de ingrediënten.
Ingrediënten: 200g kadayıf (engelenhaar) 100g gesmolten boter 1/2 tl gemalen kardemom (optioneel) 1 el rozenwater (optioneel) Snufje oranje kleurstof (optioneel)
Done
2.

Bedek kleine sauskommetjes met folie en leg een laagje van het kadayif-mengsel op. Voeg een mini mozzarella toe bovenop de kadayif en bedek het vervolgens met nog een laag kadayif. Wikkel de folie strak en zet ze gedurende 5 minuten in de vriezer, zodat ze stevig kunnen worden.
Ingrediënten: 12 mini mozzarella’s
Done
3.

Plaats de mini kunefe's op een bakplaat en bak ze gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Laat ze kort afkoelen en maak het af met gecondenseerde melk. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 50g gecondenseerde melk
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *