Mücver

Turkse Mücver is een heerlijk gerecht dat boordevol groenten zit, zoals courgette, wortel, ui en verse peterselie. Deze gezonde lekkernij wordt in de oven bereid, wat het nog gezonder maakt. Het resultaat? Een knapperige traktatie die zowel voedzaam als smaakvol is. Serveer de Mücver met een zijdezachte yoghurt dipsaus om de smaken compleet te maken.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
2 courgette
2 medium aardappelen
2 medium wortels
1 handje peterselie
1 medium ui
100 gram kaşar of mozzarella
2 medium eieren
1 el yoghurt
100 gram bloem
100 gram maïsmeel
1 zakje bakpoeder
2 tl paprikapoeder
1 tl oregano
1 tl chilivlokken
0.5 tl peper
1 el zout
VOOR DIPSAUS:
4 el Turkse of Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
0.5 el citroensap
1 tl gedroogde munt
1 snufje peper
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Rasp als eerst de courgette, aardappel, wortel en ui. Druk daarna het sap eruit, voeg alle ingrediënten toe in een kom en meng het goed door elkaar.
Ingrediënten: 2 medium courgette 2 medium aardappelen 2 medium wortels 1 handje peterselie 1 medium ui 100g kaşar of mozzarella 2 medium eieren 1 el yoghurt 100g bloem 100g maïsmeel 1 zakje bakpoeder 2 tl paprikapoeder 1 tl oregano 1 tl chilivlokken 1/2 tl peper 1 el zout
Done
2.

Schep het mengsel op een bakplaat met bakpapier en druk ze plat met een lepel. Spuit er vervolgens een beetje olie op en bak het 25 minuten op 180 graden in de oven.
Done
3.

Maak als laatst een dipsaus met yoghurt, gedroogde munt, peper, knoflook, zout en citroensap. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 4 el Turkse of Griekse yoghurt 1 teentje knoflook 1/2 el citroensap 1 tl gedroogde munt Snufje peper Snufje zout
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *