Onigiri met Tonijn

Hou je van Sushi? Probeer dan dit recept! Onigiri met Tonijn is niet alleen een heerlijke, maar ook een caloriearme optie voor liefhebbers van Japanse snacks. Geniet van de verrukkelijke smaak van de tonijnvulling, omhuld door perfect gestoomde rijst. Ontdek zelf waarom Onigiri met Tonijn een van de meest geliefde Japanse snacks is.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
250 gram sushirijst
375 ml water
2 el rijstazijn
1 el furikake optioneel
1 tl zout
1vel nori
VOOR TONIJN VULLING:
100 gram tonijn in water
2 el fritessaus zero of kewpie mayo
1.5 el srirachasaus
0.5 el sojasaus

Bereidingswijze

1.

Begin met het grondig wassen van de sushirijst en doe het vervolgens in een pan. Voeg water en zout toe, bedek met een deksel en laat het 10 minuten zachtjes koken op laag vuur. Zet daarna het vuur uit en laat het 15 minuten rusten met de deksel erop. Breng vervolgens de rijst op smaak met rijstazijn en furikake.
Voor rijst: 250 sushi rijst 375 ml water 2 el rijstazijn 1 el furikake (optioneel) 1 tl zout
Done
2.

Bereid de vulling door tonijn, fritessaus zero, srirachasaus en sojasaus te mengen.Roer goed door en zet opzij.
Voor tonijn vulling: 100g tonijn in water 2 el fritessaus zero of kewpie mayo 1.5 el srirachasaus 1/2 el sojasaus
Done
3.

Doe vervolgens de rijst in een onigiri-vorm en druk stevig aan met een lepel. Voeg de tonijnvulling toe, schep nog een laag rijst erop en druk dit stevig aan met het bovenste deel van de onigiri-vorm.
Done
4.

Serveer de onigiri zoals ze zijn of bak ze kort aan beide kanten in een pan met olijfolie, en besprenkel ze daarna met sojasaus. Bedek ze als laatst met nori vellen. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 1 nori vel Voor gebakken onigiri: 1 el olijfolie 1 el sojasaus
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *