Orange Chicken

45 min

medium

2

Kip met sinaasappelsap! Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar dat is het zeker wel. Deze Orange Chicken is een Amerikaans-Chinees gerecht van Hunanese afkomst. Het is een recept met veel ingrediënten en dat maakt dit gerecht een ultieme smaakbom! Bekijk de video of lees het recept voor deze Orange Chicken.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

4 van 3 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
450 gram kipdijfilet
60 gram bloem
125 gram maizena
1 ei
1 snufje zout
1 snufje peper
VOOR SAUS
30 ml sojasaus
40 ml sinaasappelsap zonder vruchtvlees
40 ml rijstazijn
100 gram basterdsuiker
1 tl knoflook
1 tl gember
1 tl chilivlokken
1.5 el maizena
30 ml water

Bereidingswijze

1.

Pak een sauskom en voeg basterdsuiker, sojasaus, rijstazijn, sinaasappelsap, chilivlokken, knoflook, gember en maizena mengsel toe. Roer het goed door en kook dit tot de saus dik wordt.
Done
2.

Doe bloem, maizena, peper en zout in een kom en meng dit goed door elkaar. Pak nog een kom en voeg twee eieren, een snufje zout en peper toe.
Done
3.

Gooi de in stukjes gesneden kipdijfilet in het ei mengsel en daarna in de bloem/maizena mix (maizena en water). Verhit een pan met olie en bak de kip gaar. Doe de kip in een kom en voeg de saus toe. Meng alles goed door elkaar en serveer het met rijst. Eet smakelijk!
Done

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *