Oreo Baklava - Mijn smaak

Oreo Baklava

Het stond al een tijdje op m’n lijst… hier is die dan eindelijk! Deze heerlijk Oreo baklava maak je met een paar ingrediënten. Het heeft in totaal 34 lagen en is super knapperig! Check het recept voor deze overheerlijke Oreo Baklava.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
34 baklava deegvellen
500 gram roomboter
220 gram Oreo
VOOR SUIKERSIROOP
500 gram suiker
400 ml water
0.5 citroensap

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de suikersiroop, met suiker en water. Laat het 10 minuten koken en voeg daarna citroensap toe.
Done
2.

Maal vervolgens de Oreo's fijn, smelt de roomboter en verwijder het schuim. Snijd daarna het baklavadeeg zodat het precies in de bakvorm past.
Done
3.

Beleg de ingevette bakvorm met 17 lagen baklavadeeg. Gebruik 2 deegvellen per laag en bestrijk ze met gesmolten roomboter (je kan ook de losse deegvellen gebruiken).
Done
4.

Voeg daarna de Oreo kruimels toe en leg hierop weer 17 lagen met roomboter bestreken baklavadeeg. Voeg extra roomboter toe op de bovenste laag en snijd het deeg in vierkantjes.
Done
5.

Bak het daarna eerst voor 25 minuten op 180 graden en vervolgens 15 minuten op 150 graden in de voorverwarmde oven. Giet de suikersiroop direct over de baklava en versier het met nog meer Oreo kruimels. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *