Panini Kerrie met Aziatisch coleslaw

50 min

makkelijk

4

Geniet van deze heerlijke creatie: Panini Kipkerrie met Aziatische coleslaw. Deze panini’s zijn gevuld met sappige kipkerrie, perfect gekruid en gecombineerd met een verfrissende Aziatische coleslaw en komkommer. Elke hap biedt een perfecte balans tussen hartige smaken en knapperige groenten, allemaal omhuld in een zalig broodje. Maak deze heerlijke broodjes gemakkelijk thuis en geniet van een smaakvolle maaltijd op elk moment van de dag!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
4 mini panini's afbak
500 gram kipdijfilet
2 el zonnebloemolie
1 el kerriepoeder
VOOR SAUS:
1 blokje groentebouillon
2 tl madame Jeanette sambal
3 teentjes knoflook
100 ml kokend water
1 el tomatenpuree
2 tl kerriepoeder
1 tl gemalen gember
VOOR AZIATISCHE COLESLAW:
0.25 rode kool
0.5 wortel
0.5 rode paprika
3 lente-uitjes
VOOR DRESSING:
2 el sojasaus
1 el rijstazijn of natuurazijn
0.5 el sesamolie
0.5 el suiker
1 teentje knoflook

Bereidingswijze

1.

Snijd de kipdijfilet in blokjes en marineer het met zonnebloemolie en kerriekruiden. Laat het geheel 30 minuten marineren in de koelkast.
Ingrediënten: 500g kipdijfilet 2 el zonnebloemolie 1 el kerriepoeder
Done
2.

Terwijl de kip marineert, bereid de saus voor: meng groentebouillon en water in een kom en voeg vervolgens tomatenpuree, madame Jeanette sambal, knoflookpoeder, gemalen gember, kerriekruiden en maizena toe. Roer goed en zet opzij.
Voor saus: 1 blokje groentebouillon 2 tl madame Jeanette sambal 3 teentjes knoflook 100 ml kokend water 1 el tomatenpuree 2 tl kerriepoeder 1 tl gemalen gember
Done
3.

Bak de gemarineerde kip vervolgens gaar en voeg de voorbereide saus toe. Meng alles goed door elkaar en laat het 10 minuten sudderen op laag vuur.
Done
4.

Bereid ondertussen de Aziatische coleslaw met rode kool, wortel, rode paprika en lente-ui. Voeg de dressing en gemalen pinda's toe en meng goed.
Voor Aziatische coleslaw: 1/4 rode kool 1/2 wortel 1/2 rode paprika 3 lente-uitjes 2 el gehakte pinda's Voor dressing: 2 el sojasaus 1 el rijstazijn of natuurazijn 1/2 el sesamolie 1/2 el suiker 1 teentje knoflook
Done
5.

Beleg de panini met plakjes komkommer, kipkerrie en de bereide coleslaw. Geniet ervan!
Ingrediënten: 4 mini panini’s (afbak) 1/2 komkommer
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *