Perfecte Islak Kek

Islak Kek, ook wel bekend als natte cake! Deze super vochtige Turkse chocoladecake is een ware traktatie voor de zintuigen. Met zijn rijke textuur en intense chocoladesmaak is het de perfecte keuze voor fijnproevers die op zoek zijn naar een onvergetelijke zoete ervaring. Islak Kek is niet alleen heerlijk, maar ook luchtig en licht, waardoor elke hap een genot is.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
4 medium eieren
200 gram suiker
200 ml melk
200 ml zonnebloemolie
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
4 el cacaopoeder
200 gram bloem
VOOR CHOCOLADESAUS:
600 ml melk
100 ml zonnebloemolie
150 gram suiker
2 el cacaopoeder
100 gram pure chocolade

Bereidingswijze

1.

Klop als eerst ongeveer 5 minuten de eieren met suiker en vanillesuiker. Voeg daarna zonnebloemolie en melk toe, mix het even en zeef vervolgens bloem, bakpoeder en cacaopoeder. Vouw het beslag eerst voorzichtig met een spatel en mix het daarna heel even op de laagste stand.
Voor cake: 4 eieren 200g suiker 200 ml melk 200 ml zonnebloemolie 1 zakje vanillesuiker 1 zakje bakpoeder 4 el cacaopoeder 200g bloem
Done
2.

Besmeer vervolgens de ovenschaal in met olie en giet het beslag erin. Bak de cake 35 minuten op 180 graden in de oven (op boven- en onderwarmte stand).
Done
3.

Maak ondertussen de chocoladesaus met melk, zonnebloemolie, suiker en cacaopoeder. Laat het een paar minuten koken en zet 1/3 apart voor de ganache. Voeg de in stukjes gesneden pure chocolade toe, roer het even en zet het opzij.
Voor chocoladesaus: 600 ml melk 100 ml zonnebloemolie 150g suiker 2 el cacaopoeder Voor ganache: 1/3 van de chocoladesaus 100g pure chocolade
Done
4.

Laat de cake 15 minuten afkoelen en snij het vervolgens in 12 stukken. Prik er gaatjes in en giet de chocoladesaus eroverheen. Laat het 15 minuten intrekken en voeg daarna de ganache toe. Zet de cake een paar uur in de koelkast en maak het of met pistachenoten en kersen. Eet smakelijk!
Topping: 2 el gemalen pistachenoten 12 kersen
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *