Perfecte Turkse rijst

60 minuten

makkelijk

2

Hier is dan de perfecte Turkse rijst! Turkse rijst is een gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens de ramadan, maar het is ook het hele jaar door een favoriet gerecht voor velen. Het is een perfecte aanvulling op elk gerecht en kan worden geserveerd als bijgerecht of als hoofdgerecht. 

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
200 gram risotto rijst
30 gram vogeltongetjes
300 ml water
1 el roomboter ongezouten
20 ml zonnebloemolie
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Was als eerst de rijst met koud water en week de rijst minimaal 15 minuten in gezouten heet water.
Done
2.

Smelt boter in een pan op middelhoog vuur en voeg zonnebloemolie en vogeltongetjes toe. Bak het goudbruin en gooi daarna de rijst erin.
Done
3.

Bak de rijst even mee en voeg water en zout toe. Doe de deksel erop en laat het voor 20 minuten garen op laag vuur.
Done
4.

Zet daarna het vuur uit en laat het nog 10 minuten rusten. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *