Peri Peri Chicken Pasta

Deze super romige pasta is doordrenkt met de pittige kick van peri peri kip, waardoor elke hap een waar genot is. Heerlijk en toch binnen slechts 25 minuten klaar, is dit gerecht perfect voor drukke dagen waarop je niet wilt inleveren op smaak.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
400 gram pasta
100 ml kookroom
100 ml pastawater
3 el mascarpone
2 el tomatenpuree
1 el citroensap
20 gram Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
1 medium ui
2 el zonnebloemolie
1 el peri peri kruiden
VOOR KIP:
500 gram kipfilet
1 el olijfolie
1 el citroensap
1 el peri peri kruiden
VOOR PERI PERI KRUIDEN:
2 tl gerookte paprikapoeder
1 tl oregano
1 tl gedroogde peterselie
2 tl cayennepeper
2 tl zwarte peper
2 tl knoflookpoeder
2 tl korianderpoeder
1 tl gemalen kardemom
2 tl uienpoeder
1 tl gemalen gember
1 el suiker
2 tl zout

Bereidingswijze

1.

Marineer als eerst de kip met olijfolie, citroensap en peri peri kruiden. Meng alles door elkaar en bak de kip 15-20 minuten in de airfryer op 200 graden of 20-25 minuten in de oven op 200 graden (Tip: laat de kip minimaal 20 minuten marineren in de koelkast als je tijd hebt).
Voor kip: 500g kipfilet 1 el olijfolie 1 el citroensap 1 el peri peri kruiden Voor Peri peri kruiden: 2 el gerookte paprikapoeder 1 tl oregano 1 tl gedroogde peterselie 2 tl cayennepeper 2 tl zwarte peper 2 tl knoflookpoeder 2 tl korianderpoeder 1 tl gemalen kardemom 2 tl uienpoeder 1 tl gemalen gember 1 el suiker 2 tl zout
Done
2.

Kook ondertussen de pasta en maak de saus met pastawater, kookroom, citroensap, tomatenpuree, mascarpone, Parmezaanse kaas en peri peri kruiden. Mix het en zet het opzij.
Ingrediënten: 400g pasta (rigatoni) Voor saus: 100 ml pastawater 100 ml kookroom 1 el citroensap 3 el mascarpone 2 el tomatenpuree 20g Parmezaanse kaas 1 el peri peri kruiden
Done
3.

Fruit daarna de ui en knoflook, giet de saus erin en roer het even op laag vuur. Gooi als de pasta erin en maak het af met kip, Parmezaanse kaas en verse peterselie. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 1 medium ui 2 teentjes knoflook 2 el zonnebloemolie Topping: 1 el Parmezaanse kaas 1 el verse peterselie
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *