Pesto Harissa Chicken Pasta

Ben jij een pastaliefhebber? Probeer dan deze heerlijke Pesto Harissa Chicken Pasta. Deze romige pasta, verrijkt met de intense smaken van rode pesto en harissa, is een waar genot voor de smaakpapillen. De combinatie van sappige kip en de pittige kick van harissa brengt een perfect evenwicht tussen hartig en kruidig naar elke hap.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
300 gram pasta
300 gram kipfilet of kipdijfilet
250 ml kookroom
50 ml pastawater
1 el zonnebloemolie
1 snufje peper
1 snufje zout
VOOR PESTO HARISSA:
1 handje basilicum
1 el harissa
2 el olijfolie
1 gegrilde rode paprika
20 gram Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
50 gram zongedroogde tomaten
2 el olie van zongedroogde tomaten
1 el citroensap
1 el pijnboompitten
1 tl chilivlokken
1 snufje peper
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de rode pesto harissa met gegrilde paprika, zongedroogde tomaten, harissa, basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, chilivlokken, peper, zout, citroensap, knoflook, olijfolie en de olie van zongedroogde tomaten. Mix het in een blender en zet het opzij.
Ingrediënten: 1 handje basilicum 1 el harissa 2 el olijfolie 1 gegrilde rode paprika 20g Parmezaanse kaas 2 teentjes knoflook 50g zongedroogde tomaten 2 el olie van zongedroogde tomaten 1 el citroensap 1 el pijnboompitten 1 tl chilivlokken Snufje peper 1 tl zout
Done
2.

Doe daarna olie, kip, peper en zout in een pan. Bak de kip gaar en zet het ook apart.
Ingrediënten: 300g kipfilet of kipdijfilet 1 el zonnebloemolie Snufje peper Snufje zout
Done
3.

Kook de pasta en maak ondertussen de saus met harissa pesto, kookroom en pastawater. Roer het, en gooi als laatst de pasta en kip erin.
Ingredienten: 300g Pasta 250 ml verse slagroom 50 ml pastawater
Done
4.

Meng alles door elkaar en maak het af met Parmezaanse kaas en chilivlokken. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *