Pesto Harissa Chicken Pasta
Ben jij een pastaliefhebber? Probeer dan deze heerlijke Pesto Harissa Chicken Pasta. Deze romige pasta, verrijkt met de intense smaken van rode pesto en harissa, is een waar genot voor de smaakpapillen. De combinatie van sappige kip en de pittige kick van harissa brengt een perfect evenwicht tussen hartig en kruidig naar elke hap.
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
300 gram pasta | |
300 gram kipfilet of kipdijfilet | |
250 ml kookroom | |
50 ml pastawater | |
1 el zonnebloemolie | |
1 snufje peper | |
1 snufje zout | |
VOOR PESTO HARISSA: | |
1 handje basilicum | |
1 el harissa | |
2 el olijfolie | |
1 gegrilde rode paprika | |
20 gram Parmezaanse kaas | |
2 teentjes knoflook | |
50 gram zongedroogde tomaten | |
2 el olie van zongedroogde tomaten | |
1 el citroensap | |
1 el pijnboompitten | |
1 tl chilivlokken | |
1 snufje peper | |
1 tl zout |
Bereidingswijze
1.
Maak als eerst de rode pesto harissa met gegrilde paprika, zongedroogde tomaten, harissa, basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, chilivlokken, peper, zout, citroensap, knoflook, olijfolie en de olie van zongedroogde tomaten.
Mix het in een blender en zet het opzij.
Ingrediënten:
1 handje basilicum
1 el harissa
2 el olijfolie
1 gegrilde rode paprika
20g Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
50g zongedroogde tomaten
2 el olie van zongedroogde tomaten
1 el citroensap
1 el pijnboompitten
1 tl chilivlokken
Snufje peper
1 tl zout
Done
2.
Doe daarna olie, kip, peper en zout in een pan. Bak de kip gaar en zet het ook apart.
Ingrediënten:
300g kipfilet of kipdijfilet
1 el zonnebloemolie
Snufje peper
Snufje zout
Done
3.
Kook de pasta en maak ondertussen de saus met harissa pesto, kookroom en pastawater. Roer het, en gooi als laatst de pasta en kip erin.
Ingredienten:
300g Pasta
250 ml verse slagroom
50 ml pastawater
Done
4.
Meng alles door elkaar en maak het af met Parmezaanse kaas en chilivlokken. Eet smakelijk!
Done
Geef een reactie