Pesto Menemen
Mijn favoriete ontbijtgerecht is Menemen, ik kan dit wel elke dag eten. Het is snel te maken en redelijk gezond. Maar vandaag ga ik het een beetje anders maken. Deze variatie is namelijk met pesto! Pesto & Menemen!? Het klinkt een beetje raar, maar het is onbeschrijfelijk hoe lekker het is geworden. Check de video of lees het recept voor deze Pesto Menemen.
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
2 geschilde tomaten | |
1 el pesto | |
2 eieren | |
0.5 el boter | |
1 groene peper | |
0.5 medium ui | |
0.5 el tomatenpuree | |
1 tl chilivlokken optioneel | |
1 handje platte peterselie | |
1 snufje peper | |
1 snufje zout |
Bereidingswijze
1.
Pak een pan en voeg boter toe. Laat het smelten en voeg groene peper en ui toe. Fruit dit voor een paar minuten. Voeg daarna de geschilde tomaten toe. Wacht tot de tomaten zachter zijn geworden, dit kan 5 minuten duren.

Done
2.
Stamp nu de tomaten met een aardappelstamper of plet ze met een vork. Voeg vervolgens tomatenpuree, pesto en de kruiden toe. Roer het goed door. Voeg als laatst de eieren toe en laat het op laag vuur rustig stollen. Strooi wat verse peterselie eroverheen. Serveer het warm met brood. Eet smakelijk!

Done
Geef een reactie