Piri Piri Chicken Tenders

Deze tenders zijn sappig van binnen, krokant van buiten en super pittig. Heerlijk met Parmezaanse ranch saus of chilisaus. Durf jij het aan? Check het recept voor deze overheerlijke Piri Piri Chicken Tenders.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram kipfilet
50 ml piri piri saus
1 el zout
300 ml karnemelk
VOOR BREADING
200 gram bloem
1 el uienpoeder
1 el knoflookpoeder
1 el cayennepoeder optioneel
1 el zout
150 gram panko of paneermeel
VOOR SAUS
2 el ongezouten boter
100 ml piri piri saus
3 el honing

Bereidingswijze

1.

Snijd als eerst de kipfilet in lange reepjes, doe ze daarna in een kom en voeg piri piri saus, karnemelk en zout toe. Meng alles door elkaar en laat het 20 minuten marineren in de koelkast.
Done
2.

Gooi vervolgens alle kruiden in de bloem en roer het goed door elkaar. Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het marinade-mengsel en als laatst door de panko.
Done
3.

Frituur de tenders voor 5-6 minuten op 180 graden en zet het apart. Maak vervolgens de saus met boter, piri piri saus en honing. Giet als laatst de saus over de tenders. Serveer het met Parmezaanse ranch saus en chilisaus. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *