Potato Soup

Heb je vandaag geen inspiratie? Dan moet je voor vanavond deze romige aardappelsoep maken! Het is simpel en vullend, een echte comfortfood. Ik heb niet veel soep recepten, maar dit recept moest er gewoon op! Bekijk de video of lees het recept voor deze overheerlijke aardappelsoep.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
5 medium aardappelen
2 preien
0.5 medium ui
2 teentjes knoflook
100 ml verse slagroom
1 el boter
1 el olijfolie
2 kippenbouillons
1 liter water
1 snufje peper
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Snipper als eerst de ui. Snijd de aardappelen in blokjes en de prei in reepjes. Pak daarna een pan en voeg boter en olijfolie toe. Laat dit smelten en voeg ui en knoflook toe. Fruit het voor een paar minuten en voeg vervolgens prei, aardappel, peper en zout toe
Done
2.

Roer het goed door en giet de kippenbouillon erin (1 liter kokend water met 2 kippenbouillons). Laat het voor 5-7 minuten koken en voeg daarna verse slagroom toe.
Done
3.

pureer de soep als laatst met een staafmixer en laat het voor 5 minuten koken op laag vuur. Serveer het met zure room en bieslook. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *