Pudding Towers

220 min

makkelijk

6

Vandaag kom ik met een indrukwekkend dessert voor het Suikerfeest, het bestaat uit zelfgemaakte pudding en ganache. Dit simpele toetje is super zacht en smelt in je mond. Bekijk de video of lees het recept voor deze Pudding Towers.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
VOOR PUDDING:
500 ml melk
60 gram bloem
85 gram kristalsuiker
1 el maizena
1 el boter
1 pakje vanillesuiker 8 gram
VOOR GANACHE:
50 gram pure chocolade
50 ml verse slagroom
VOOR DE ZIJKANTEN & TOPPING:
30 gram walnoten
10 gram pistachenoten

Bereidingswijze

1.

Pak een pan en voeg melk, suiker, bloem en maizena toe. Roer dit ongeveer 15 minuten zonder te stoppen tot je een dik mengsel krijgt. Haal de pan van het vuur en voeg boter en vanillesuiker toe.
Done
2.

Mix dit voor 3-4 minuten en lepel het mengsel in een glas (200ml). Doe er folie omheen en laat het 3-4 uur afkoelen in de koelkast.
Done
3.

Verhit een pan op laag vuur en voeg verse slagroom toe. Laat het borrelen en giet het in een kom met pure chocolade. Roer het goed door en de ganache is klaar.
Done
4.

Haal de pudding uit de koelkast en snijd de zijkanten als het er niet in één keer uit komt. Snijd het daarna door de helft en bedek de zijkanten met grof gemalen walnoten. Lepel als laatst de ganache erbovenop en strooi wat pistachenoten. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *