Ramazan pidesi

Ramazan Pidesi, het traditionele Ramadan brood dat alleen tijdens deze gezegende maand wordt gebakken in Turkije. Deze Ramazan Pidesi is verrijkt met geroosterde sesamzaadjes en zwarte komijn. Proef de rijke traditie en warmte van de Ramadan met elke zachte, geurige beet van dit ambachtelijke brood. Breng de authentieke smaak van de Ramadan naar jouw tafel en geniet samen met je dierbaren van deze bijzondere lekkernij.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram bloem
200 ml lauwwarme melk
200 ml lauwwarm water
100 ml zonnebloemolie
2 medium eieren
1 zakje instant gist
1 tl suiker
2 tl zout
2 el sesamzaadjes
2 el zwarte komijn
VOOR YOGHURTMENGSEL:
1 el Turkse yoghurt
1 eigeel

Bereidingswijze

1.

Doe lauwwarme melk, lauwwarm water, zonnebloemolie, twee eieren (houd het eigeel apart, dit gaan we gebruiken voor het yoghurtmengsel), zout, suiker en gist in een kom en roer het goed door elkaar. Voeg daarna bloem toe, mix het in een keukenmachine en laat het 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Voor deeg:: 500g bloem 200 ml lauwwarme melk 200 ml lauwwarm water 100 ml zonnebloemolie 2 medium eieren 1 zakje instant gist 1 tl suiker 2 tl zout
Done
2.

Bestrooi bloem en verplaats het plakkerige deeg erop (voeg meer bloem toe als het deeg te plakkerig wordt). Kneed het een paar minuten en verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Maak er een bal van en verplaats het op een bakpapier.
Done
3.

Maak een mengsel met eigeel en yoghurt en besmeer het op het deeg. Dip je vingers in het mengsel, druk het deeg plat en vorm een pide even breed als een bakplaat. Vorm een eerst cirkel en daarna vierkante vormen met je vingertoppen. Laat het deeg nog 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Voor yoghurtmengsel: 1 el yoghurt 1 eigeel
Done
4.

Bestrooi het met geroosterde sesamzaadjes en zwarte komijn. Bak het als laatst 15 minuten op 220 graden in de oven. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 2 el sesamzaadjes 2 el zwarte komijn
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *