Romige Broccolisoep

Broccoli is een bron van vitaminen en antioxidanten en kan bijna in elk hartig recept worden gebruikt. Naast de gezondheidsvoordelen is broccoli naar mijn mening ook nog eens super lekker. Deze romige soep is een echte aanrader op een regenachtige dag en is zeker niet te missen op tafel. De simpele bereidingswijze maakt dit recept alleen maar nog aantrekkelijker. De romige broccolisoep kan je zowel voor lunch als voor avondeten drinken. Wil jij een gezond recept? Lees dan snel verder!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
200 gram broccoli
2 el bloem
40 gram boter
1 liter water
200 ml verse slagroom
2 tl zwarte peper
2 tl dille
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Kook de broccoli voor 5 minuten. Doe in een andere pan de boter met bloem en bak dit voor ongeveer 2 a 3 minuten. Voeg daarna al roerend het water erbij. Je kan ook een blokje bouillon erin doen voor extra smaak.
Done
2.

Vervolgens doe je de broccoli bij de soep met wat peper, zout en dille. Tot slot voeg je de slagroom toe en laat je dit voor 10 minuten sudderen. Als de soep te dik is kan je het verdunnen met water. Ook de hoeveelheid zout kan je aanpassen naar wens. Eet smakelijk!
Done

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.