Saffraan Chicken Pasta

In deze serie van de identiteitscrisis recepten ga ik naar West-Azië, omdat ik tijdens mijn reis in Iran veel traditionele gerechten heb geprobeerd, heb Ik gebruikt gemaakt van Perzische ingrediënten zoals: Perzische kruiden, Saffraan “het rode goud” en granaatappelmelasse. Maar dit gerecht is ook deels Italiaans, pasta, mozzarella, Parmezaanse kaas zijn typisch Italiaanse ingrediënten. Wat denk je? Is dit meer een Perzisch of een Italiaans gerecht? Welk land claimt dit gerecht?

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
VOOR KIP & PASTA:
250 gram pasta
300 gram kipdijfilet of kipfilet
1 el zonnebloemolie
0.5 tl peper
0.5 tl zout
VOOR SAUS:
0.5 medium ui
100 ml pastawater
0.5 tl saffraan
200 ml kookroom
20 gram Parmezaanse kaas
1 el granaatappelmelasse
1 tl kurkumapoeder
1 tl Italiaanse kruiden
0.5 tl gedroogde munt
1/2 tl fenegriek
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Bak als eerst de kip gaar en zet het opzij. Fruit in dezelfde pan de ui en kook ondertussen de pasta.
Done
2.

Voeg daarna kookroom, kruiden, granaatappelmelasse en Parmezaanse kaas toe. Zet een beetje pastawater opzij en kruimel de saffraan hierin. Roer het en laat het 10 minuten weken.
Done
3.

Gooi de pasta en kip in de saus en zeef als laatst het saffraanwater. Maak het af met Parmezaanse kaas, mozzarella, olijfolie, granaatappelmelasse, granaatappel pitjes en een takje tijm. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *