Sesame Chicken

Geen inspiratie? Probeer dan deze Sesame Chicken. Deze verrukkelijke Aziatische maaltijd is zowel zoet als hartig, met een knapperige korst en een plakkerige textuur. Het is een waar genot om te eten, vooral in combinatie met rijst.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
700 gram kipfilet of kipdijfilet
VOOR MARINADE:
2 el sojasaus
1 eiwit
2 teentjes knoflook
1 el maizena
1 tl suiker
1 tl gemalen gember
1 snufje peper
VOOR BREADING:
125 gram maizena
1 tl bakpoeder
VOOR SAUS:
4 el sojasaus
4 el honing
1 el sesamolie
3 el basterdsuiker
4 el water
4 el ketchup
2 el natuurazijn
2 tl maizena
GARNERING:
lente-ui
sesamzaadjes

Bereidingswijze

1.

Snijd als eerst de kipfilet in blokjes en marineer het met sojasaus, sesamolie, eiwit, suiker, gemalen gember, peper, knoflook en maizena. Meng alles goed door elkaar en laat het 30 minuten marineren in de koelkast.
Ingredienten: 700g kipfilet of kipdijfilet 2 el sojasaus 1 eiwit 2 teentjes knoflook 1 tl suiker 1 tl gemalen gember 1 el maizena Snufje peper
Done
2.

Maak ondertussen de saus met sojasaus, azijn, sesamolie, water, ketchup, honing, basterdsuiker en maizena. Roer het, en zet het opzij.
Ingrediënten: 4 el sojasaus 4 el honing 1 el sesamolie 3 el basterdsuiker 4 el water 4 el ketchup 2 el natuurazijn 2 tl maizena
Done
3.

Doe vervolgens maizena en bakpoeder in een kom. Roer het, haal de kip erdoorheen en frituur het eerst 5 minuten en daarna nog eens 3 minuten in een pan. Zet daarna de kip apart.
Ingrediënten: 125g maizena 1 tl bakpoeder
Done
4.

Kook vervolgens de saus een paar minuten op laag vuur. Voeg de kip toe en roer het goed door elkaar. Maak het af met sesamzaadjes en lente-ui. Serveer de Sesame Chicken met rijst. Eet smakelijk!
Garnering: Sesamzaadjes Lente-ui
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *