Şöbiyet Tompouce

Bladerdeeg met banketbakkersroom en gemalen pistachenoten. Dit is weer een simpel recept dat geen nationaliteit heeft. Is dit nou een Tompouce of een Sobiyet? 

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
3 plakjes roomboter bladerdeeg
30 gram gemalen pistachenoten
VOOR VULLING
50 gram banketbakkersroommix
100 ml water
1 el zure room
1 el poedersuiker
VOOR SUIKERSIROOP
50 ml water
50 gram suiker
VOOR GLAZUUR
50 gram poedersuiker
2 el water
1 snufje rode of roze kleurstof

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de vulling met banketbakkersroommix, water, zure room en poedersuiker. Roer het en zet het opzij.
Done
2.

Snij vervolgens het bladerdeeg in 4 plakjes en voeg de vulling toe. Vouw het dicht en bak het voor 20 minuten op 180 graden in de oven.
Done
3.

Maak ondertussen de suikersiroop met suiker en water. Kook het voor een paar minuten en laat het afkoelen.
Done
4.

Voor het glazuur heb je poedersuiker, rode kleurstof en een beetje water nodig. Meng het door elkaar en haal het bladerdeeg erdoorheen. Dip daarna de zijkanten in suikersiroop en als laatst door gemalen pistachenoten. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *