Soğuk Baklava

Soğuk Baklava, ook bekend als koude baklava. Deze verleidelijke lekkernij is een lichtere versie van de traditionele baklava, perfect om van te genieten tijdens warme zomerdagen. De zijdezachte lagen van flinterdun baklavadeeg zijn gevuld met een smakelijke mengeling van pistachenoten en suikersiroop, en de toevoeging van chocolade tilt dit dessert naar een hoger niveau.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
32 vellen baklavadeeg
250 gram ongezouten roomboter
250 gram fijn gemalen pistachenoten
VOOR SUIKERSIROOP:
1 liter melk
750 gram suiker
200 ml water
500 ml verse slagroom
VOOR TOPPING:
100 gram witte chocolade geraspt
100 gram pure chocolade geraspt

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de suikersiroop met suiker en water. Laat het 10 minuten koken en voeg daarna melk en verse slagroom toe. Roer het even en zet het opzij.
Ingrediënten: 750g suiker 200 ml water 1 liter melk 500 ml verse slagroom
Done
2.

Plaats vervolgens de ovenschaal (mijn ovenschaal is 30x40 cm) op de baklava vellen en snijd eromheen. Vet de ovenschaal in met 2 eetlepels gesmolten boter en voeg daarna acht baklava vellen toe.Besmeer het met boter en maak nog een laag met acht vellen (in totaal 32 allen, 16 onder en 16 boven).
Ingrediënten: 32 vellen baklavadeeg 250g ongezouten roomboter
Done
3.

Voeg vervolgens fijn gemalen pistachenoten en geraspte witte chocolade toe. Leg er weer acht vellen bovenop en besmeer het met gesmolten boter. Doe de laatst acht vellen erop, snijd de baklava in vierkantjes en bedek het volledig met roomboter.
Ingrediënten: 250g pistachenoten 100g geraspte witte chocolade
Done
4.

Bak het eerst 20 minuten op 200 graden en vervolgens nog 1 uur op 100 graden in de oven. Giet de suikersiroop eroverheen (suikersiroop moet koud en de baklava moet warm zijn) en laat het 3 uur afkoelen in de koelkast. Bestrooi het als laatst met pure chocolade en witte chocolade Eet smakelijk!
Ingrediënten: 100g geraspte witte chocolade 100g geraspte pure chocolade
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *