Spicy Filet o Fish

25 min

makkelijk

4

Ben je dol op de klassieke Filet-O-Fish, maar wil je graag een beetje meer pit? Dan is deze Spicy Filet of Fish precies wat je zoekt! Deze krokante gefrituurde vis met pittige tartaarsaus is een heerlijke twist op de traditionele versie.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
4 kabeljauwfilet of koolvis
4 hamburgerbroodjes
4 plakjes cheddar
VOOR BESLAG:
120 gram bloem
2 el maismeel of maizena
1 medium ei
1 el peper
2 tl knoflookpoeder
2 tl paprikapoeder
2 tl cayennepeper
160 ml bruisend water
VOOR SAUS:
4 el mayonaise
1 el srirachasaus
1 el crème friache
1 tl mosterd
1 el augurken
0.5 el augurkensap
0.5 el citroensap
1 snufje peper
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Maak eerst de saus door mayo, crème fraîche, srirachasaus, mosterd, citroensap, augurkensap, fijngesneden augurken, peper en zout te mengen. Zet de saus opzij. Dep vervolgens de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met zout.
Ingrediënten: 4 kabeljauwfilet of koolvis Voor saus: 4 el mayonaise 1 el srirachasaus 1 el crème friache 1 tl mosterd 1 el augurken 1/2 el augurkensap (optioneel) 1/2 el citroensap Snufje peper Snufje zout
Done
2.

Maak het beslag door bloem, maïsmeel, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en zout te mengen. Roer het kort door, voeg bruisend water en ei toe en meng tot een glad beslag.
Voor beslag: 120g bloem 2 el maïsmeel of maizena 1 medium ei 1 el peper 2 tl knoflookpoeder 2 tl paprikapoeder 2 tl cayennepeper 160 ml bruisend water
Done
3.

Haal de vis eerst door bloem en vervolgens door het beslag. Frituur de vis 5 minuten op 180 graden. Beleg het hamburgerbroodje met cheddar, de gefrituurde vis en de saus. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 4 hamburger broodjes 4 plakjes cheddar
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *