Spinazie Gözleme

45 min

medium

3

Gözleme is een hartig traditioneel Turks gerecht. Dit heerlijke recept is een simpele versie van deze verslavende snack, het deeg (met maar 3 ingrediënten) is gevuld met spinazie, fetakaas en mozzarella. Check het recept voor deze overheerlijke Spinazie Gözleme.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
150 gram bloem
150 gram Turkse yoghurt
1 el zonnebloemolie
0.5 tl zout
30 gram ongezouten boter
VOOR VULLING:
50 gram spinazie
50 gram fetakaas
3 el mozzarella

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst het deeg met bloem, yoghurt, zonnebloemolie en zout.
Done
2.

Meng alles door elkaar en kneed het deeg voor een paar minuten. Gebruik meer bloem als het te plakkerig wordt. Rol het vervolgens op, verdeel het in 3 stukken en maak er balletjes van.
Done
3.

Druk daarna het deeg plat met je vingers en rol het goed uit met een deegroller. Let op! Het deeg voorzichtig dun uitrollen, niet te dun anders ontstaan er scheurtjes.
Done
4.

Besmeer het deeg met boter en Vul het vervolgens met spinazie, fetakaas en mozzarella. Vouw de zijkanten, besmeer het weer met boter en bak de gozleme aan beide kanten. Maak het af met nog meer boter. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *