Sultan Kebab

Sultan Kebab is een onmisbaar gerecht van de sultans en een heerlijke lekkernij die perfect past bij de Ramadan. Deze heerlijke kebab wordt gemaakt van dunne yufkavellen, die worden gevuld met kipfilet en groente. Het is een geweldige toevoeging aan elk menu tijdens deze bijzondere maand. De Sultan Kebab is een gerecht dat zeker de moeite waard is om te proberen en zal je zeker niet teleurstellen.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
3 yufkavellen of filodeeg
100 gram Kaşar kaas of mozzarella
VOOR VULLING:
600 gram kipfilet
1 el ongezouten roomboter
1 medium ui
3 teentjes knoflook
350 gram doperwten en wortels in blik
1 el tomatenpuree
1 tl chilivlokken
1 snufje peper
1 tl zout
VOOR BESCHAMELSAUS:
1 el ongezouten roomboter
2 el bloem
400 ml melk
1 snufje peper
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Fruit als eerst de ui en knoflook, bak daarna de kip gaar en voeg tomatenpuree, chilivlokken, oregano, peper, zout, wortel en doperwten toe. Roer het even en zet het opzij.
Done
2.

Smelt in dezelfde pan boter, roer de bloem er door en bak het een paar minuten. Giet daarna de melk erin en laat de saus indikken. Voeg peper en zout toe en zet het aan de kant.
Done
3.

Pak vervolgens 2 yufkavellen en knip ze in 12 stukjes. leg 2 vellen in een ovenschaaltje, lepel de vulling hierin en vouw het dicht.
Done
4.

Doe ze in een ovenschaal, voeg de beschamelsaus toe en bak het 10 minuten in de oven op 180°C. Voeg als laatst kasar kaas toe en bak het weer 10 tot 15 minuten in de oven op 180°C. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *