Sultan Sarma met Kersen

45 min

makkelijk

8

Verwen jezelf met de weelderige smaken van het traditionele Turkse nagerecht, Sultan Sarma met Kersen. Dit heerlijke dessert bestaat uit een plakjes pudding met kersensaus, opgerold tot perfectie. De harmonie van zoet en fruitig maakt dit dessert tot een ware traktatie voor de zintuigen.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
600 ml volle melk
100 gram suiker
80 gram bloem
1 el ongezouten boter
1 zakje vanillesuiker
150 gram kokosrasp
VOOR KERSENSAUS:
400 ml kersen op siroop
1 el bloem
1 el maizena

Bereidingswijze

1.

Begin met het maken van de pudding door melk, suiker en bloem in een pan te combineren. Kook al roerend tot het mengsel een dikke consistentie bereikt. Voeg vervolgens de boter en vanillesuiker toe. Roer tot de boter is gesmolten en zet het mengsel opzij
Voor pudding: 600 liter volle melk 100g suiker 80g bloem 1 el ongezouten boter 1 zakje vanillesuiker
Done
2.

Vet vervolgens een bakplaat in met boter en bestrooi deze met kokosrasp. Voeg de pudding toe en verdeel deze gelijkmatig over de kokosrasp. Zet de bakplaat minimaal 3 uur in de koelkast.
Ingrediënten: 150g kokosrasp
Done
3.

Terwijl de pudding opstijft, bereid je de kersensaus voor. Combineer het sap van de kersen op siroop, bloem en maizena in een pan. Roer tot het mengsel een dikke consistentie bereikt. Giet de kersensaus over de gekoelde pudding.
Voor kersensaus: 400 ml kersen op siroop 1 el bloem 1 el maizena
Done
4.

Zet de bakplaat nog 1 uur in de koelkast om de saus te laten opstijven. Snijd de pudding in 8 stukken en rol het voorzichtig. Maak het af met gemalen pistachenoten en kersen. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *