Surinaamse Nasi

35 min

super makkelijk

3

Een heerlijk en makkelijk te bereiden Surinaams gerecht! Deze authentieke culinaire ervaring brengt de exotische smaken van de Surinaamse keuken rechtstreeks naar jouw keukentafel.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
300 gram basmatirijst
300 gram kipfilet
4 el zonnebloemolie
3 el ketjap manis
1 el ketjap asin
1 groenteboullion of 1 kippenbouillon
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 el nasikruiden
1 laurierblad
0.5 tl trassi
1 snufje piment
1 handje selderij
0.5 prei

Bereidingswijze

1.

Fruit als eerst de ui en knoflook. Bak daarna de kip gaar en voeg zelfgemaakte groenteboullion, piment, laurierblad, nasikruiden en trassi toe.
Ingrediënten: 300g kipfilet 4 el zonnebloemolie 1 kleine ui 2 teentjes knoflook 1 el nasikruiden 1 blokje groenteboullion 1/2 tl trassi Snufje piment
Done
2.

Roer het even en voeg gekookte basmati rijst, ketjap Manis, ketjap asin en zout toe. Meng het goed door elkaar en maak het af met prei en selderij. Serveer het met zure komkommer en ingelegde ui. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 300g basmatirijst 3 el ketjap manis 1 el ketjap asin 1 handje selderij 1/2 prei 1 tl zout
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *