Sushi Balls

Sushi liefhebbers opgelet! Met dit eenvoudige recept maak je thuis moeiteloos je eigen smaakvolle sushi. De vulling van gekruide zalm maakt ze extra smaakvol. Laat je verrassen door dit heerlijke gerecht en ontdek hoe eenvoudig het is om zelf sushi te maken.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
250 gram zalmfilet
1 el Japanse mayonaise
1 el Sirachasaus
1 el lente-ui
2 el sesamzaadjes
VOOR MARINADE:
0.5 el mosterd
0.5 el honing
1 el water
0.5 tl paprikapoeder
0.5 tl knoflookpoeder
0.5 tl uienpoeder
1 snufje peper
1 tl zout
250 gram sushirijst
350 ml water
3 el rijstazijn
0.5 el sesamolie
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de marinade met mosterd, honing, water, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Meng alles goed door elkaar, besmeer het op de zalmfilet en bak het 10 minuten op 190°C in de airfryer of 15-20 minuten op 180 graden in de oven.
Ingrediënten: 250g zalmfilet 1/2 el mosterd 1/2 el honing 1 el water 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl knoflookpoeder 1/2 tl uienpoeder Snufje peper 1 tl zout
Done
2.

Doe de sushirijst in een pan en voeg water en zout toe. Laat het vervolgens 10 minuten koken op laag vuur.
Ingrediënten: 250g sushirijst 350g water 1 tl zout
Done
3.

Gooi de zalmfilet in een kom, prak het met een vork en voeg daarna Japanse mayo en srirachasaus toe. Meng alles door elkaar en zet het apart.
Ingrediënten: 1 el Japanse mayonaise 1 el Sirachasaus
Done
4.

Breng vervolgens de sushi rijst op smaak met rijstazijn en sesamolie. Roer het even en lepel de rijst op de folie.
Ingrediënten: 3 el rijstazijn 1/2 el sesamolie
Done
5.

Voeg daarna het zalm mengsel toe en vouw het dicht. Rol het met je handen en haal het door sesamzaadjes. Maak het af met Japanse mayo en srirachasaus. Eet smakelijk!
ingrediënten: 2 el sesamzaadjes
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *