Sushi Burger
Sushi kennen we allemaal wel, maar heb jij wel eens een sushi burger gegeten? Deze knapperige burger is heerlijk met surimi of tonijn. Lees het recept of bekijk de video voor deze overheerlijke sushi burger!
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
60 gram surimi | |
2 el mayonaise | |
1 el sriracha | |
1 medium avocado | |
3 plakjes gerookte zalm | |
1 jullienne wortel geraspte wortel | |
250 gram paneermeel | |
2 eieren | |
1 zonnebloemolie |
rijst
200 gram sushi rijst | |
2 el rijstazijn | |
1 tl suiker | |
1 tl zout |
Bereidingswijze
1.
Was eerst de sushi rijst en doe het daarna in een pan samen met het water. Voeg zout en suiker toe en laat dit koken voor 10 minuten. Voeg nu de rijstazijn toe en roer het goed door. Maak ronde burger vormen met een kookring en laat het minimaal voor 10 minuten afkoelen in de koelkast.

Done
2.
Mix ondertussen de surimi en verplaats het in een kom. Voeg mayonaise en sriracha toe en roer het door. Pak nog een kom en plet de avocado.

Done
3.
Haal de rijst uit de koelkast en dip beide kanten in ei, bedek het vervolgens met paneermeel. Verhit de olie in een pan en frituur de rijst voor een paar minuten tot het goudbruin is. Laat het uitlekken op keukenpapier.

Done
4.
Beleg de bodem van de rijst eerst met avocado, smeer daarna het surimi mengsel erop. Voeg wortel en de zalm toe en maak het af met de andere rijst bun. Serveer het met sojasaus. Eet smakelijk!

Done
Geef een reactie