Sütlaç

Ontdek hoe je zelf dit verrukkelijke Turkse nagerecht kunt maken. Sütlaç, ook bekend als Turkse rijstpudding. Met slechts een paar ingrediënten en een simpele bereidingswijze kun je genieten van de romige textuur en de delicate smaak van deze traditionele lekkernij.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
1 liter volle melk
400 ml water
80 gram risotto rijst
1zakje vanillesuiker
180 gram suiker
VOOR MAIZENAMENGSEL:
3 el maizena
100 ml volle melk

Bereidingswijze

1.

Was als eerst de rijst en gooi het in een diepe pan. Voeg daarna water toe en kook de rijst 12 minuten op laag vuur.
Ingrediënten: 400 ml water 80g risotto rijst
Done
2.

Giet vervolgens de melk erin en kook het nog 15 minuten, voeg daarna vanillesuiker, suiker, en het maizenamengsel toe.
Ingrediënten: 1 liter volle melk 1 zakje vanillesuiker 180g suiker Voor maizenamengsel: 3 el maizena 100 ml volle melk
Done
3.

Laat het 10 minuten koken en giet het in kommetjes. Vul de helft van de bakplaat met kokend water en bak de sutlac ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden. Laat het afkoelen en zet het minimaal 2 uur in de koelkast. Maak het af met gemalen hazelnoten en pistachenoten. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *