Tahchin e Morgh

Tahchin e Morgh, een verrukkelijk Iraans gerecht! De combinatie van zachte, sappige kip met de textuur van de goudbruin gebakken rijst maakt Tahchin e Morgh tot een onweerstaanbaar gerecht dat je keer op keer wilt proeven. Tahchin e Morgh is niet alleen een maaltijd, maar een culinaire reis naar de smaken van Iran. Dit gerecht zal je zintuigen betoveren en je gasten verrassen met zijn unieke en heerlijke combinatie van ingrediënten. Verwen jezelf en je dierbaren met deze smaakvolle ervaring, en ontdek de magie van Tahchin e Morgh. Serveer het met Shirazi salade en yoghurtsaus.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
200 gram basmati rijst
100 gram gedroogde cranberries
1 el zonnebloemolie
1 el rozenwater
1 el suiker
1 tl saffraan
3 ijsblokjes
1 el ongezouten boter
1 el zout
VOOR KIP:
300 gram kipfilet
3 el zonnebloemolie
200 ml water
2 teentjes knoflook
1 medium ui
2 el saffraan water
0.5 el citroensap
0.5 tl kurkumapoeder
0.5 tl gemalen komijn
0.5 tl peper
2 tl zout
VOOR YOGHURT-MENGSEL:
150 gram volle yoghurt
40 ml zonnebloemolie
3 eidooiers
3 el saffraan water
0.5 tl suiker
0.5 tl peper
1 tl zout
VOOR SHIRAZI SALADE:
1 medium komkommer
1 medium tomaat
1 rode ui
1 handje verse peterselie
1 el olijfolie
2 el citroensap
1 tl gedroogde munt
1 snufje peper
1 snufje zout
VOOR YOGHURTSAUS:
100 gram yoghurt
2 el citroensap
2 tl gedroogde munt
1 snufje peper
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Was als eerst de rijst en laat het even weken in koud water. Maal daarna de saffraan fijn, gooi ijsblokjes erin en laat het smelten.
Ingredienten: 200g Basmati rijst 1 tl saffraan 3 ijsblokjes
Done
2.

Fruit vervolgens de ui en knoflook. Voeg kip, kruiden, zout, saffraan water en citroensap toe. Bak de kip aan beiden kanten, giet er water in en kook het 20 minuten op middelhoog vuur.
Voor kip: 300g kipfilet 3 el zonnebloemolie 200 ml water 2 teentjes knoflook 1 medium ui 2 el saffraan water 1/2 el citroensap 1/2 tl kurkumapoeder 1/2 tl gemalen komijn 1/2 tl peper 2 tl zout
Done
3.

Bak ondertussen de gedroogde cranberry met suiker en rozenwater voor een paar minuten op laag vuur.
Voor cranberry: 100g gedroogde cranberries 1 el zonnebloemolie 1 el rozenwater 1 el suiker
Done
4.

Maak daarna het yoghurtmengsel met yoghurt, zonnebloemolie, eidooiers, saffraan water, suiker, peper en zout. Roer het en zet het opzij.
Voor yoghurt-mengsel: 150g volle yoghurt 40 ml zonnebloemolie 3 eidooiers 3 el saffraan water 1/2 tl suiker 1/2 tl peper 1 tl zout
Done
5.

Kook vervolgens de rijst voor ongeveer 6 minuten, spoel het met koud water en gooi het in het yoghurtmengsel. Meng het goed door elkaar en zet het apart.
Done
6.

Trek daarna de kip uit elkaar, besmeer de ovenschaal goed in met boter en voeg de helft van de rijst toe. Leg de kip, ui en de cranberry’s erop en maak nog een laag met de rest van de rijst. Druk het goed aan met een lepel, leg er een paar blokjes boter op en doe er folie omheen.
Ingrediënten: 1/2 ongezouten boter (voor insmeren van ovenschaal) 1 el ongezouten boter (op de rijst)
Done
7.

Bak de tahchin eerst 30 minuten op 180 graden met folie en daarna 160 graden zonder folie voor een uur in de oven. Maak ondertussen Shirazi salade (alles in kleine blokjes snijden) en yoghurtsaus met de onderstaande ingrediënten. Eet smakelijk!
Voor Shirazi salade: 1 medium komkommer 1 medium tomaat 1 rode ui 1 handje peterselie 1 el olijfolie 2 el citroensap 1 tl gedroogde munt Snufje peper Snufje zout Voor yoghurtsaus: 100 gram yoghurt 2 el citroensap 2 tl gedroogde munt Snufje peper snufje zout
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *