Tantuni met Kip

Heerlijk genieten van de smaakvolle Turkse streetfood-klassieker: Tantuni met kip! Dit makkelijke recept combineert sappige kip met een heerlijke mix van tomaat, uien en verse peterselie, allemaal omhuld in een verrukkelijke tortilla. Maar dat is nog niet alles! Om de smaaksensatie compleet te maken, wordt deze heerlijke Tantuni geserveerd met een royale hoeveelheid yoghurt en een overheerlijke paprikasaus.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
400 gram kipfilet
4 grote tortilla's
50 ml zonnebloemolie
150 ml water
2 tl paprikapoeder
1 tl chilivlokken
1 tl gemalen komijn
0.5 tl peper
1 tl zout
2 tomaten
1 handje peterselie
VOOR UIENMIX:
1 medium ui
1 tl sumak
1 tl zout
VOOR KNOFLOOKYOGHURT:
4 el Turkse yoghurt of Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
1 el water
VOOR SAUS:
2 el ongezouten boter
1 tl paprikapoeder

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de knoflookyoghurt met yoghurt, water en knoflook. Meng alles door elkaar en zet het apart.
Ingrediënten: 4 el Turkse yoghurt of Griekse yoghurt 1 teentje knoflook 1 el water
Done
2.

Voor de uienmix heb je ui, sumak en zout nodig. Mix het, en zet het ook opzij.
Ingrediënten: 1 medium ui 1 tl sumak 1 tl zout
Done
3.

Snijd daarna de kipfilet in kleine blokjes en gooi ze in een wokpan met zonnebloemolie. Bak het gaar en voeg water, paprikapoeder, gemalen komijn, chilivlokken, peper en zout toe.
Ingredienten: 400 kipfilet 50 ml zonnebloemolie 150 ml water 2 tl paprikapoeder 1 tl chilivlokken 1 tl gemalen komijn 1/2 tl peper 1 tl zout
Done
4.

kook de kip tot het water is opgenomen en maak ondertussen de saus met boter en paprikapoeder. Roer het, en zet het opzij.
Ingrediënten: 2 el ongezouten boter 1 tl paprikapoeder
Done
5.

Druk vervolgens de tortilla op de kip en voeg daarna de 2 eetlepels van de kip, uienmix, tomaat en verse peterselie toe.
Ingrediënten: 4 grote tortilla's 2 tomaten 1 handje peterselie
Done
6.

Vouw de tortilla dicht en snijd het in stukjes. Maak het af met knoflookyoghurt, saus en verse peterselie. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *