Tiramisu Taart

210 min

medium

8

Het is niet mijn makkelijkste dessert, maar deze tiramisu taart is zeker wel een aanrader. Tiramisu is een Italiaanse klassieker, mijn variatie is een beetje anders. Dit recept is trouwens zonder alcohol, dus ook kinderen kunnen meegenieten! Check de video of lees het recept voor deze heerlijke Tiramisu Taart.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
250 gram roomkaas
1 liter volle melk
100 gram bloem
100 gram maizena
200 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 groot ei
350 gram lange vingers
VOOR MELKMENGSEL
200 ml volle melk
1 el oploskoffie

Bereidingswijze

1.

Pak een pan en voeg melk, suiker, bloem, maizena en ei toe. Roer dit ongeveer 15 minuten op laag vuur tot een dik beslag. Zet daarna het vuur uit en voeg vanillesuiker toe. Roer het weer goed door. Laat het volledig afkoelen, voeg roomkaas toe en Mix het goed door.
Done
2.

Pak vervolgens een kom en voeg melk en oploskoffie toe. Roer het door elkaar en zet het opzij. Snijd een klein stukje van de lange vinger, haal ze daarna door het melkmengsel en zet ze naast elkaar in de bakvorm.
Done
3.

Voeg daarna de helft van het mengsel toe en maak een laag met lange vingers. Voeg de andere helft van het mengsel toe en maak een tweede laag met lange vingers. Laat het 3 uur afkoelen in de koelkast. Strooi nog wat cacaopoeder en gemalen pistachenoten. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *