Tompouce Soesjes

Een smakelijke variatie op de klassieke tompouce! Probeer deze heerlijke Tompouce Soesjes, gevuld met ambachtelijk bereide banketbakkersroom en bedekt met een verleidelijke laag roze glazuur. Laat je verleiden door de zachte soesjes, een onweerstaanbare traktatie voor elke zoetekauw!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
125 gram ongeouten boter
120 gram bloem
200 ml water
3 medium eieren
VOOR BANKETBAKKERSROOM:
350 ml melk
3 medium eidooiers
35 gram bloem
65 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
VOOR GLAZUUR:
150 gram poedersuiker
2 el water
0.5 tl roze kleurstof

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de banketbakkersroom met eidooiers, suiker, vanillesuiker en bloem. Meng het door elkaar en voeg daarna 50 ml melk toe. Roer het en zet het opzij.
Voor banketbakkersroom: 50 ml melk 3 medium eidooiers 35g bloem 65g suiker 2 zakjes vanillesuiker
Done
2.

Kook vervolgens de rest van de melk en giet de helft in het eimengsel. Roer het, giet het weer terug de pan in en kook het een paar minuten op laag vuur. Doe er folie omheen en laat het even afkoelen in de koelkast.
Ingrediënten: 300 ml melk
Done
3.

Smelt vervolgens boter in een pan en voeg water en bloem toe. Roer het even en haal de pan van het vuur. voeg één voor één de eieren toe, roer na elk ei goed alles door elkaar.
Voor soezenbeslag: 125g boter 120g bloem 200 ml water 3 medium eieren
Done
4.

Spuit daarna 20 balletjes op een ovenschaal bekleed met bakpapier en druk de bovenkant plat je vingers. Bak het soezenbeslag 20 minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven.
Done
5.

Laat de soesjes volledig afkoelen, snij de onderkant open en vul ze met banketbakkersroom. Haal de soesjes door roze glazuur en maak het af met sprinkles. Eet smakelijk1
Voor glazuur: 150g poedersuiker 2 el water 1/2 tl roze kleurstof
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *