Trileçe

Trileçe, een onweerstaanbaar dessert dat de harten van zoetekauwen over de hele wereld heeft veroverd. Deze zalige cake is gemaakt met 3 soorten melk: gecondenseerde melk, koffiemelk en gewone melk. Samen zorgen ze voor een buitengewoon romige textuur die bij elke hap smelt in je mond. Het geheim achter de zachtheid van deze cake is de langzame absorptie van de melkmix, waardoor elke laag doordrenkt is met een weelde aan smaak.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
120 gram bloem
4 medium eieren
150 gram suiker
VOOR MELKMENGSEL:
200 ml melk
100 ml koffiemelk
300 gram gecondenseerde melk
VOOR SLAGROOM:
350 ml verse slagroom
2 el poedersuiker
VOOR KARAMELSAUS:
150 ml verse slagroom of kookroom
150 gram suiker
2 el ongezouten boter

Bereidingswijze

1.

Doe als eerst de eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en klopt het een paar minuten. Voeg bloem toe, mix het even en giet daarna in een bakvorm met bakpapier (afmeting bakvorm: 24 cm x 15 cm).
Ingrediënten: 120g bloem 4 medium ei 150g suiker 1 tl vanille extract
Done
2.

Bak het eerst 10 minuten op 170 graden en vervolgens nog 25 minuten op 150 graden in de oven.
Done
3.

Maak ondertussen het melkmengsel met melk, koffiemelk en gecondenseerde melk. Roer het en zet het opzij. Draai de cake om, prik er gaatjes in met een satestok en giet het mengsel erop. Laat het goed intrekken.
Voor melkmengsel: 200 ml melk 100 ml koffiemelk 300g gecondenseerde melk
Done
4.

Smelt ondertussen suiker in een pan op middelhoog vuur (ongeveer 7-8 minuten), zet het vuur uit en voeg boter en verse slagroom/kookroom toe. Kook de karamel op laag vuur en laat het volledig afkoelen.
Voor karamel: 150 ml verse slagroom/kookroom 150g suiker 2 el boter
Done
5.

Verspreid daarna de slagroom goed over de cake en laat het 10 minuten invriezen. Voeg de karamel toe, geef het nog een ribbelvorm en maak het af met pistachenoten. Laat de Triliçe minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!
Voor slagroom: 350 verse slagroom 2 el poedersuiker
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *