Turkse Börek

Börek is het populairste deeggerecht in Turkije en de balkans. Vaak wordt het gemaakt met filodeeg, vandaag maak ik het met yufka (Turkse deegvellen). Het is niet alleen snel te maken, maar dit simpele gerecht is ook gemakkelijk te bakken in een pan. Lees het recept of bekijk de video voor deze overheerlijke Turkse Börek.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
3 yufka vellen verkrijgbaar bij Turkse winkels
200 ml melk
2 medium eieren
250 gram mozzarella
250 gram fetakaas
2 handjes peterselie
35 ml zonnebloemolie
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Voor het eimengsel heb je nodig: melk, ei, zonnebloemolie en zout. Doe dit in een kom een meng het goed door elkaar. Plet de fetakaas en zet het apart.
Done
2.

Pak een pan en leg één yufka hierop. Verdeel de yufka in stukjes en dip ze in het eimengsel. Leg de stukjes yufka in de pan, maak hier een laag van en strooi vervolgens fetakaas, peterselie en mozzarella.
Done
3.

Maak nog een tweede laag en giet het overgebleven mengsel over de yufka zodat het goed blijft plakken. Bak de Borek op middelhoog vuur voor ongeveer 10-15 minuten per kant. Smeer als laatst nog wat boter eroverheen. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *