Turkse Linzensoep (restaurant style)

45 min

makkelijk

6

Ontdek het geheim achter de onweerstaanbare smaak van Lokanta Usulü Mercimek Corbasi , oftewel restaurantstijl Turkse linzensoep. Deze simpele soep, bereid met rode linzen, bouillon en een delicate mix van kruiden, brengt de authentieke smaken van de Turkse keuken rechtstreeks naar jouw keukentafel.

Laat je verrassen door de fluweelzachte textuur en de rijke smaak van deze traditionele soep. Maak je ervaring compleet door deze heerlijke soep te serveren met een zijdezachte rode saus, die elke lepel nog smaakvoller maakt.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
350 gram rode linzen
1 el ongezouten boter
2 el zonnebloemolie
3 el bloem
400 ml runderbouillon
1.5 liter water
1.5 tl kurkumapoeder
1 tl peper
0.5 el zout
VOOR RODE SAUS:
2 el ongezouten boter
1 tl paprikapoeder
1 tl chilivlokken

Bereidingswijze

1.

Was als eerst de rode linzen goed met warm water en vervolgens met koud water.
Ingrediënten: 350g rode linzen
Done
2.

Voeg boter en olie in een diepe pan, laat het smelten en gooi de rode linzen en bloem erin. Bak het een paar minuten en voeg water, runderbouillon, peper, kurkumapoeder en zout toe.
Ingrediënten: 350g rode linzen 1 el ongezouten boter 2 el zonnebloemolie 3 el bloem 400 ml runderbouillon 1 liter water 1.5 tl kurkumapoeder 1 tl peper 1/2 el zout
Done
3.

Laat het 35 minuten koken op laag vuur, mix het met een staafmixer en giet er als laatst water in. Smelt boter in een pan en voeg paprikapoeder en chilivlokken toe. Giet de saus over de soep en maak het af met chilivlokken. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 500 ml water Voor rode saus: 2 el ongezouten boter 1 tl paprikapoeder 1 tl chilivlokken
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *