Turkse Linzensoep

Hier is die dan! De Turkse Linzensoep, gezond en ook nog eens lekker. Deze makkelijke comfortfood is mijn favoriete soep, ik kan het wel elke dag eten. Lees het recept of bekijk de video voor deze overheerlijke linzensoep.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
200 gram rode linzen
1 medium ui
1 el bloem
1 medium wortel
0.5 el tomatenpuree
1 liter kokend water
2 el zonnebloemolie
1 snufje gemalen komijn optioneel
1 tl peper
1 tl zout
VOOR SAUS
1 el paprikapoeder
2 el boter

Bereidingswijze

1.

Verwarm de pan op laag vuur en voeg zonnebloemolie en ui toe. Fruit de ui voor een paar minuten en voeg bloem, tomatenpuree, wortel, rode linzen en kokend water toe. Laat het voor 10-15 minuten koken.
Done
2.

Pureer vervolgens de soep met een staafmixer, voeg de kruiden toe en roer het goed door.
Done
3.

Pak een pan en voeg boter toe. Laat de boter smelten en voeg daarna de paprikapoeder toe. Roer het even door en giet de rode saus in de soep. Mix dit en laat het voor 5 minuten koken op laag vuur. Serveer het warm met brood. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *