Turkse Manti

Geniet van de smaken van Turkije met ons heerlijke recept voor Turkse Manti, een traditioneel gerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. Maak je Manti compleet met een weelderige tomatensaus, die een perfecte balans biedt tussen zoet en hartig, en een romige knoflookyoghurt die de smaken tot leven brengt. Dit gerecht zal zeker de show stelen tijdens je volgende diner.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
350 gram tarwebloem
150 ml water
1 medium ei
1 tl zout
VOOR GEHAKTVULLING:
250 gram kalfsgehakt of rundergehakt
1 medium ui geraspt
0.5 tl peper
0.5 tl chilivlokken
1 tl zout
VOOR SAUS:
2 el ongezouten boter
2 el tomatenpuree
75 ml mantiwater of water
1 tl paprikapoeder
VOOR KNOFLOOKYOGHURT:
3 el Turkse of Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook geperst

Bereidingswijze

1.

Begin met het maken van het deeg door bloem, water, ei en zout te combineren. Kneed het deeg met de hand of gebruik een keukenmachine voor ongeveer 5 minuten. Vorm het deeg tot een bal en laat het 30 minuten rusten, zodat het deeg zich kan ontspannen en gemakkelijker uitgerold kan worden.
Voor deeg: 350g bloem 150 ml water 1 medium ei 1 tl zout
Done
2.

Voor de gehaktvulling meng je kalfsgehakt of rundergehakt, geraspte ui, peper, chilivlokken en zout in een kom. Kneed het gehakt goed en zet het vervolgens in de koelkast om op te stijven.
Voor gehaktvulling: 250g kalfsgehakt of rundergehakt 1 medium ui 1/2 tl peper 1/2 tl chilivlokken 1 tl zout
Done
3.

Verdeel het deeg in tweeën en druk elk stuk plat met je handen. Rol het deeg vervolgens dun uit met een deegroller. Snijd het deeg in gelijke vierkanten met behulp van een pizzasnijder. Voeg een beetje gehaktvulling toe aan elk vierkantje.
Done
4.

Vouw de hoeken van het deeg naar elkaar toe en knijp ze stevig dicht, zodat de Manti goed gesloten is. Bestrooi de Manti lichtjes met bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken.
Done
5.

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de Manti toe en kook ze gedurende 10 minuten, of totdat ze drijven en gaar zijn. Bewaar een beetje van het kookwater voor later.
Done
6.

Maak de tomatensaus. Smelt wat boter in een pan en voeg tomatenpuree en paprikapoeder toe. Bak het kort aan en voeg dan water toe, roer goed door elkaar en laat het even koken op laag vuur. Maak ook de knoflookyoghurt: doe Turkse yoghurt en geperst knoflook in een kom en meng het goed door elkaar.
Voor tomatensaus: 2 el ongezouten boter 2 el tomatenpuree 75 ml water of mantiwater 1 tl paprikapoeder Voor knoflookyoghurt: 3 el Turkse of Griekse yoghurt 2 teentjes knoflook (geperst)
Done
7.

Serveer de gekookte Manti op een bord of in een kom en bedek ze royaal met knoflookyoghurt en de zelfgemaakte tomatensaus. Garneer met een snufje chilivlokken, verse muntblaadjes en sumak voor extra smaak. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *