Turkse Pide met gehakt

Turkse pide is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een gezellige avondmaaltijd. De combinatie van gekruide gehakt en kasar kaas, ingepakt in een zacht en luchtig deeg, zal zeker je smaakpapillen verleiden. Bovendien kun je dit gerecht naar eigen smaak aanpassen door verschillende ingrediënten toe te voegen of te vervangen.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
400 gram rundergehakt
300 gram kaşar kaas of mozzarella
2 teentjes knoflook
1 medium ui
1 el tomatenpuree
1 handje verse peterselie
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl chilivlokken
0.5 tl peper
1 tl zout
VOOR DEEG:
280 gram bloem
1 medium ei
2 tl instant gist
1 el suiker
150 ml warme melk
30 gram zachte boter
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst het deeg met bloem, suiker, gist, boter, zout, ei, warme melk. Meng alles door elkaar en kneed het deeg 5 minuten. (voeg meer bloem toe als het deeg te plakkerig wordt). Doe het vervolgens in een kom en laat het 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
Done
2.

Fruit daarna de ui en knoflook en bak het gehakt gaar. Voeg tomatenpuree, peterselie, paprikapoeder, gemalen komijn, gedoogde oregano, chilivlokken, peper en zout toe. Roer het even en zet het opzij.
Done
3.

Verdeel het deeg in 3 stukken en rol het goed uit met een deegroller. Voeg kasar kaas toe aan de zijkanten en vouw het dicht. Verplaats het in een ovenschaal en voeg het gehakt toe.
Done
4.

Besmeer daarna de zijkanten met eigeel, bestrooi het met sesamzaadjes en maak het af met nog meer kasar kaas. Bak het als laatst 15-20 minuten op 200 graden in de oven. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *